IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2015-02-11 - 2015-02-12

Evenemangstips: Automotive meeting point

Den 11-12 februari arrangerar FKG i samarbete med LIGHTer ett nationellt seminarium om viktreduktion (WRED) genom nya material och nya konstruktionslösningar för både personbilar och tunga fordon. Anledningen är att viktreduktion är det bästa sättet att minska utsläppen av koldioxid från fordon.

FÖR TEKNIKKONSULTER OCH LEVERANTÖRER

Seminariet vänder sig till biltillverkare, stora och små leverantörsföretag, stål, plast och andra materialtillverkare, samt teknikkonsulter och personer på universitet/högskola eller institut verksam inom forskning och utveckling med inriktning på nya material i fordon.

NYA AFFÄRSMÖJLIGHETER

Under seminariet beskriver Clepa, Vinnova och Chalmers hur Horisont 202, FFI och EU:s grafenprojekt kan skapa nya affärsmöjligheter för ditt företag.

MÖTESPLATS OCH MATCHMAKING

I anslutning till seminariet arrangera säven en internationell mötesplats och utställning med inriktning på viktreduktion på Rally Swedens högkvarter i Karlstad CCC. Dessutom genomförs en workshop och matchmaking den 10 februari och studiebesök hos VW Motorsport på serviceplatsen i Hagfors.

Fler Evenemang

flik
19
December
Evenemang
Av: m-wangestam

Skogsriket Värmland arrangerar konferens

Skogsriket Värmland bjuder in till konferens i Karlstad för att sprida kunskap och inspiration om skogen som en tillgång för länets utveckling. Skogsriket Värmland är ett samarbete mellan Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen Värmland.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
21
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Bioekonomiriksdagen närmar sig – Hur förverkligar vi bioekonomin?

I mars 2017 hölls den första bioekonomiriksdagen någonsin. Nu är det dags igen. Den här gången i Karlstad, den 21-22 mars.

Läs mer