IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2015-02-11 - 2015-02-12

Evenemangstips: Automotive meeting point

Den 11-12 februari arrangerar FKG i samarbete med LIGHTer ett nationellt seminarium om viktreduktion (WRED) genom nya material och nya konstruktionslösningar för både personbilar och tunga fordon. Anledningen är att viktreduktion är det bästa sättet att minska utsläppen av koldioxid från fordon.

FÖR TEKNIKKONSULTER OCH LEVERANTÖRER

Seminariet vänder sig till biltillverkare, stora och små leverantörsföretag, stål, plast och andra materialtillverkare, samt teknikkonsulter och personer på universitet/högskola eller institut verksam inom forskning och utveckling med inriktning på nya material i fordon.

NYA AFFÄRSMÖJLIGHETER

Under seminariet beskriver Clepa, Vinnova och Chalmers hur Horisont 202, FFI och EU:s grafenprojekt kan skapa nya affärsmöjligheter för ditt företag.

MÖTESPLATS OCH MATCHMAKING

I anslutning till seminariet arrangera säven en internationell mötesplats och utställning med inriktning på viktreduktion på Rally Swedens högkvarter i Karlstad CCC. Dessutom genomförs en workshop och matchmaking den 10 februari och studiebesök hos VW Motorsport på serviceplatsen i Hagfors.

Fler Evenemang

flik
22
September
Evenemang
Av: robert-rundberget

Hållbara affärer = lönsammare affärer

Välkommen till en förmiddag om hur du maximerar företagets konkurrenskraft och lönsamhet genom att arbeta hållbart. Få massor av konkreta tips och verkliga exempel med företag som lyckats öka sin konkurrenskraft med hjälp av hållbarhetsarbete.

Läs mer
flik
25
September
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarseminarium om "The Influence of Dissolved Lignin In The First Part Of The Pulp Fibre Line"

Karlstads universitets institution för ingenjörs- och kemivetenskaper bjuder in till ett öppet seminarium, där doktoranden Caroline Wilke presenterar sin forskning.

Läs mer
flik
29
September
Evenemang
Av: m-wangestam

Klusterlunch i stålindustrimiljö i Munkfors

Den 29 september är det dags för klusterlunch igen. Den här gången dukas maten upp hos vårt medlemsföretag voestalpine Precision Strip i Munkfors.

Läs mer
flik
12
October
Evenemang
Av: robert-rundberget

Automation Summit 2017

Vi tipsar om evenemanget Automation Summit i Västerås den 12 oktober, där exempelvis närings- och innovationsminister Mikael Damberg talar.

Läs mer