IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-05-12 -

Välkommen på energiträff

Tisdagen den 12 maj bjuder Paper Province in till Energiträff. Temat är energieffektivisering och nyttjande av spillvärme från industrin. Inbjudna talare är Per Sommarin från forskningsinstitutet Swerea samt Håkan Sandin och Anders Kiessling från SLU.

Under energiträffen den 12 maj bjuder Per Sommarin, Håkan Sandin och Anders Kiessling på föredrag inom området.

Per Sommarin har bland annat byggt upp nätverket ENIG. Det är ett nätverk för energieffektivisering med huvudsyfte att skapa, samla och sprida information om energieffektivisering inom Svensk tillverkningsindustri. Per har också lett arbetet med en stor Vinnova-ansökan (SIP) med titeln Effektiv energianvändning.

Håkan Sandin, utsedd till årets Hortonom 2015 av Hortonomförbundet, kommer bland annat att berätta om nätverket Swedish Surplus Energy Collaboration, SSE-C, som han leder. Nätverket arbetar för att nyttiggöra spillvärme från industriella processer till inhemsk produktion av livsmedel, foder eller bränsle. Håkan har också hjälpt sin kollega Anders Kiessling, som är vår siste talare, med en stor Vinnova-ansökan.

Anders Kiessling från SLU har nyligen lett arbetet med en stor Vinnova-ansökan (SIP) med titeln UrbanFood. Syftet är att nyttja industrins spillvärme för matproduktion såsom landbaserad odling av fisk eller uppvärmda växthus för olika grödor.

Under dagen kommer även Paper Province och Karlstads universitet att finnas på plats för att ge lite kort information om vad som är på gång. Efter lunch och talarnas korta anföranden blir det diskussioner i mindre grupper tillsammans med talarna, precis som vid tidigare energiträffar.

 

PROGRAM

12.00. Mat i Arenan
12.30. Välkomstanförande av Paper Province
12.45. Karlstads universitet
13.00. Effektiv energianvändning, Per Sommarin
13.20. Swedish Surplus Energy Collaboration, Håkan Sandin
13.40. UrbanFood, Anders Kiessling
14.00. Grupparbete
14.25. Byte och kaffe
14.30. Grupparbete
14.55. Byte
15.00. Grupparbete
15.30. Summering
16.00. Avslutning

FAKTA

TID: 12 maj, kl 12.00 – 16.00
PLATS: Karlstad Innovation Park, Sommargatan 101A
ANMÄLAN: Sista anmälningsdag har passerat

Fler Evenemang

flik
22
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Inspirationsresa till bioraffinaderiet Borregaard

Vi på Paper Province vill ta er med på en inspirations- och studieresa till den välkända industrikoncernen Borregaard i Sarpsborg i Norge. Den 22 augusti avgår en förhoppningsvis fullproppad buss från Karlstad.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Restplatser på Brobygrafiska

Brobygrafiska i Sunne har lediga platser på den tvååriga yh-utbildningen Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion. YH-utbildningen ger dig kompetens att arbeta med problemlösning och förbättringsarbete i världens tredje största bransch.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Platser kvar på Karlstads Teknikcenter

På Karlstads Teknikcenter (KTC) finns olika tekniska utbildningar samlade. Skolan har fortfarande utbildningsplatser kvar på tre tvåriga YH-utbildningar; processtekniker, anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek och automationsingenjör med inriktning processteknik. Utbildningarna startar den 28 augusti.

Läs mer
flik
1
September
Evenemang
Av: m-wangestam

Klusterlunch på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk vid Vättern

Nu är de här igen. Direkt efter semestern drar vi igång med de omtyckta klusterluncherna. Den här gången dukas maten upp på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk. Missa inte chansen till en härlig lunch i bruksmiljö!

Läs mer