IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-05-12 -

Välkommen på energiträff

Tisdagen den 12 maj bjuder Paper Province in till Energiträff. Temat är energieffektivisering och nyttjande av spillvärme från industrin. Inbjudna talare är Per Sommarin från forskningsinstitutet Swerea samt Håkan Sandin och Anders Kiessling från SLU.

Under energiträffen den 12 maj bjuder Per Sommarin, Håkan Sandin och Anders Kiessling på föredrag inom området.

Per Sommarin har bland annat byggt upp nätverket ENIG. Det är ett nätverk för energieffektivisering med huvudsyfte att skapa, samla och sprida information om energieffektivisering inom Svensk tillverkningsindustri. Per har också lett arbetet med en stor Vinnova-ansökan (SIP) med titeln Effektiv energianvändning.

Håkan Sandin, utsedd till årets Hortonom 2015 av Hortonomförbundet, kommer bland annat att berätta om nätverket Swedish Surplus Energy Collaboration, SSE-C, som han leder. Nätverket arbetar för att nyttiggöra spillvärme från industriella processer till inhemsk produktion av livsmedel, foder eller bränsle. Håkan har också hjälpt sin kollega Anders Kiessling, som är vår siste talare, med en stor Vinnova-ansökan.

Anders Kiessling från SLU har nyligen lett arbetet med en stor Vinnova-ansökan (SIP) med titeln UrbanFood. Syftet är att nyttja industrins spillvärme för matproduktion såsom landbaserad odling av fisk eller uppvärmda växthus för olika grödor.

Under dagen kommer även Paper Province och Karlstads universitet att finnas på plats för att ge lite kort information om vad som är på gång. Efter lunch och talarnas korta anföranden blir det diskussioner i mindre grupper tillsammans med talarna, precis som vid tidigare energiträffar.

 

PROGRAM

12.00. Mat i Arenan
12.30. Välkomstanförande av Paper Province
12.45. Karlstads universitet
13.00. Effektiv energianvändning, Per Sommarin
13.20. Swedish Surplus Energy Collaboration, Håkan Sandin
13.40. UrbanFood, Anders Kiessling
14.00. Grupparbete
14.25. Byte och kaffe
14.30. Grupparbete
14.55. Byte
15.00. Grupparbete
15.30. Summering
16.00. Avslutning

FAKTA

TID: 12 maj, kl 12.00 – 16.00
PLATS: Karlstad Innovation Park, Sommargatan 101A
ANMÄLAN: Sista anmälningsdag har passerat

Fler Evenemang

flik
25
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

Bioekonomi driver tillväxt - föreläsning på Företagssalongen

Paper Province vice vd, Paul Nemes inledningstalar under Företagssalongen om hur klustret arbetar i bioekonomisektorn för att skapa möjligheter och tillväxt genom att bland annat främja företags- produkt- och tjänsteutveckling.

Läs mer
flik
29
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

The Engineer At The Service Of Archaeology

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper arrangerar med jämna mellanrum öppna föreläsningar. Här är årets första, med professor Benoit Haut från Université libre de Bruxelles.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
1
February
Evenemang
Av: robert-rundberget

Träffa högstadieungdomar på Yrkesmässan 2018

Hur väl lyckas du locka skolungdomar att bli intresserade av att arbeta på ditt företag? Yrkesmässan är en fantastisk möjlighet att visa upp din verksamhet och attrahera framtida medarbetare.

Läs mer