IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-05-12 -

Välkommen på energiträff

Tisdagen den 12 maj bjuder Paper Province in till Energiträff. Temat är energieffektivisering och nyttjande av spillvärme från industrin. Inbjudna talare är Per Sommarin från forskningsinstitutet Swerea samt Håkan Sandin och Anders Kiessling från SLU.

Under energiträffen den 12 maj bjuder Per Sommarin, Håkan Sandin och Anders Kiessling på föredrag inom området.

Per Sommarin har bland annat byggt upp nätverket ENIG. Det är ett nätverk för energieffektivisering med huvudsyfte att skapa, samla och sprida information om energieffektivisering inom Svensk tillverkningsindustri. Per har också lett arbetet med en stor Vinnova-ansökan (SIP) med titeln Effektiv energianvändning.

Håkan Sandin, utsedd till årets Hortonom 2015 av Hortonomförbundet, kommer bland annat att berätta om nätverket Swedish Surplus Energy Collaboration, SSE-C, som han leder. Nätverket arbetar för att nyttiggöra spillvärme från industriella processer till inhemsk produktion av livsmedel, foder eller bränsle. Håkan har också hjälpt sin kollega Anders Kiessling, som är vår siste talare, med en stor Vinnova-ansökan.

Anders Kiessling från SLU har nyligen lett arbetet med en stor Vinnova-ansökan (SIP) med titeln UrbanFood. Syftet är att nyttja industrins spillvärme för matproduktion såsom landbaserad odling av fisk eller uppvärmda växthus för olika grödor.

Under dagen kommer även Paper Province och Karlstads universitet att finnas på plats för att ge lite kort information om vad som är på gång. Efter lunch och talarnas korta anföranden blir det diskussioner i mindre grupper tillsammans med talarna, precis som vid tidigare energiträffar.

 

PROGRAM

12.00. Mat i Arenan
12.30. Välkomstanförande av Paper Province
12.45. Karlstads universitet
13.00. Effektiv energianvändning, Per Sommarin
13.20. Swedish Surplus Energy Collaboration, Håkan Sandin
13.40. UrbanFood, Anders Kiessling
14.00. Grupparbete
14.25. Byte och kaffe
14.30. Grupparbete
14.55. Byte
15.00. Grupparbete
15.30. Summering
16.00. Avslutning

FAKTA

TID: 12 maj, kl 12.00 – 16.00
PLATS: Karlstad Innovation Park, Sommargatan 101A
ANMÄLAN: Sista anmälningsdag har passerat

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer