IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-11-07 -

Energilyftet - kostnadsfritt seminarium i Säffle

Välkommen till kursdag i Säffle, med en genomgång av kommande energikrav, med utrymme för diskussioner och med ett studiebesök till ett nyligen renoverat bostadsområde. Kursdagen är också en introduktion till utbildningen Energilyftet som du senare kan genomföra på egen hand via Internet.

Redan inom några år kommer kraven på energiprestanda att skärpas avsevärt, såväl vid ny- som ombyggnad. Alla i byggsektorn behöver därför veta hur man bygger riktigt energieffektivt utan att tumma på andra krav som ventilation och fuktsäkerhet. Det finns mängder med projekt som visar att det är fullt möjligt.

Under en kursdag i Säffle, den 7 november, kommer vi att gå igenom de kommande energikraven. Det blir ett seminarium där du får en presentation av Energilyftet, drivkrafter till lågenergibyggande, och goda exempel. Vi diskuterar även hur ni arbetar lokalt och regionalt. Det blir också ett studiebesök till ett nyligen renoverat bostadsområde.

Seminariet anordnas i samarbete med Energikontoret Värmland och föreningen Hållbart byggande Värmland Kontakt: Fredrik Holm, ordforande@hbvarmland.se; Eva Lingwall, eva.lingwall@regionvarmland.se

VART: Futurum, Forskningsvägen 1, Säffle.
NÄR: 7 nov,  kl 9.00 -15.00.
ANMÄLAN: Görs här senast 28 oktober

Kursdagen är kostnadsfri. Förmiddagsfika och lunch ingår.

Agenda:
09:00 – 09:15 Registrering och fika
09:15 – 12:00 Seminarium
12:00 – 13:00 Lunch
13:00 – 15:00 Studiebesök

Se hela programmet

 

 

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer