IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-11-07 -

Energilyftet - kostnadsfritt seminarium i Säffle

Välkommen till kursdag i Säffle, med en genomgång av kommande energikrav, med utrymme för diskussioner och med ett studiebesök till ett nyligen renoverat bostadsområde. Kursdagen är också en introduktion till utbildningen Energilyftet som du senare kan genomföra på egen hand via Internet.

Redan inom några år kommer kraven på energiprestanda att skärpas avsevärt, såväl vid ny- som ombyggnad. Alla i byggsektorn behöver därför veta hur man bygger riktigt energieffektivt utan att tumma på andra krav som ventilation och fuktsäkerhet. Det finns mängder med projekt som visar att det är fullt möjligt.

Under en kursdag i Säffle, den 7 november, kommer vi att gå igenom de kommande energikraven. Det blir ett seminarium där du får en presentation av Energilyftet, drivkrafter till lågenergibyggande, och goda exempel. Vi diskuterar även hur ni arbetar lokalt och regionalt. Det blir också ett studiebesök till ett nyligen renoverat bostadsområde.

Seminariet anordnas i samarbete med Energikontoret Värmland och föreningen Hållbart byggande Värmland Kontakt: Fredrik Holm, ordforande@hbvarmland.se; Eva Lingwall, eva.lingwall@regionvarmland.se

VART: Futurum, Forskningsvägen 1, Säffle.
NÄR: 7 nov,  kl 9.00 -15.00.
ANMÄLAN: Görs här senast 28 oktober

Kursdagen är kostnadsfri. Förmiddagsfika och lunch ingår.

Agenda:
09:00 – 09:15 Registrering och fika
09:15 – 12:00 Seminarium
12:00 – 13:00 Lunch
13:00 – 15:00 Studiebesök

Se hela programmet

 

 

Fler Evenemang

flik
22
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Inspirationsresa till bioraffinaderiet Borregaard

Vi på Paper Province vill ta er med på en inspirations- och studieresa till den välkända industrikoncernen Borregaard i Sarpsborg i Norge. Den 22 augusti avgår en förhoppningsvis fullproppad buss från Karlstad.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Restplatser på Brobygrafiska

Brobygrafiska i Sunne har lediga platser på den tvååriga yh-utbildningen Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion. YH-utbildningen ger dig kompetens att arbeta med problemlösning och förbättringsarbete i världens tredje största bransch.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Platser kvar på Karlstads Teknikcenter

På Karlstads Teknikcenter (KTC) finns olika tekniska utbildningar samlade. Skolan har fortfarande utbildningsplatser kvar på tre tvåriga YH-utbildningar; processtekniker, anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek och automationsingenjör med inriktning processteknik. Utbildningarna startar den 28 augusti.

Läs mer
flik
1
September
Evenemang
Av: m-wangestam

Klusterlunch på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk vid Vättern

Nu är de här igen. Direkt efter semestern drar vi igång med de omtyckta klusterluncherna. Den här gången dukas maten upp på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk. Missa inte chansen till en härlig lunch i bruksmiljö!

Läs mer