IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-06-22 -

EEN bjuder in till matchmaking

Den 22 juni har du möjlighet att kostnadsfritt delta vid ett matchmakingevent med fokus på Horizon 2020, tekniköverföring och de kommersiella möjligheterna för företag att göra övergången till en cirkulär ekonomi och bli mer resurseffektiva.

Enterprise Europe Network (EEN) arbetar med Knowledge Transfer Network (KTN) och Innovate UK för att organisera ett mäklar, matchmaking och informationsmöte. Evenemanget fokuserar på Horisont 2020, tekniköverföring och de kommersiella möjligheterna för företag att göra övergången till en cirkulär ekonomi för en högre resurseffektivitet.

Evenemanget hålls under den internationella festivalen för Business 2016 (IFB2016) som är en global marknad för att skapa kontakter och göra affärer. IFB samlar tusentals företag från hela världen och sträcker sig över tre veckor, fyllda av event, nätverkande och affärsmöjligheter.

Genom cirkulär ekonomi kan man uppnå avsevärda ekonomiska fördelar. I en analys av McKinsey uppskattas cirkulationen kunna öka den globala ekonomin med $ 1trillion till år 2025.

Fokus under dagen

  • 20-minuters möten för att träffa potentiella partners för tekniskt och kommersiellt samarbete
  • Presentationer om EU-finansiering för att stödja cirkulär ekonomi, resurseffektivitet och miljöinnovation
  • “Best practice”-presentationer och fallstudier
  • Korta presentationer från deltagare med projektförslag
  • Workshop för att ta fram förslag

* Resebidrag finns för utländska företag. Evenemanget hålls på engelska.

När: 22 juni
Vart: Liverpool, UK
Kostnad: Gratis
Anmälan: Görs här senast 15 juni.

Vill du veta mer om dagen och dess upplägg? Läs då mer om matchmakingen här.

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer