IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-03-09 - 2016-03-10

Do it or die - seminarium om digitalisering

FindIT bjuder in till seminariet Do it or die. Under två dagar hålls två likadana seminarier med fokus på digitalisering. Först i Borlänge på Teknikdalen i samarbete med Stiftelsen Teknikdalen och i Sandviken den 10 mars på Sandbacka Park. Bakom arrangemanget står  PiiA Academy och Umeå Universitet.

INSPIRERAS AV MÖJLIGHETER OCH VAR MED OCH FORMA FRAMTIDEN
Hela branscher påverkas och förändras av nya spelare som nyttjar digitaliseringen och nya affärsmodeller. Fler och fler företag som inte tar digitaliseringen på allvar löper risk att stagnera eller försvinna. Musik, detaljhandel, media, och resor är alla branscher där digitaliseringen förändrat spelplanen. Men liknande mönster finns i mer traditionella sektorer, såsom bank, jordbruk, energi, hälso- och sjukvård, industrivaror och tillverkning. Hur ser det ut i ditt företag och i er bransch?

Under två dagar hålls seminariet Do it or die. Dagarna ser likadana ut, tillfällena hålls dock i olika städer.

PROGRAM
Borlänge, Teknikdalen, 9 mars
11.45 Gemensam lunch
12.45 Digital Insights – Framgångsfaktorer för digitala ledare Fredrik Hoel, Acando
13.15 Do It or Die – Den digitala transformationen Per Levén, ProcessIT Innovations Kompetensförsörjning i en digitaliserad värld Mikael Söderström, PiiA
14.30 Kaffe – mingel
15.00 Digital transformation av branscher. Processindustri, tillverkning, hälso- och sjukvård, media och offentlig sektor är alla satta under förändringstryck. Hur ser behoven ut och vad kan vi göra tillsammans för att möta dessa. Ulf Hedestig, Umeå universitet Presentation av SPIN – en ansats att kraftsamla och tillgängliggöra resurser. Nästa steg.
16.00 Avslutning.

Anmälan görs här…

PROGRAM
Sandviken, Sandbacka Park, 10 mars
9.00 Digital Insights – Framgångsfaktorer för digitala ledare Fredrik Hoel, Acando
9.30 Do It or Die – Den digitala transformationen Per Levén, ProcessIT Innovations Kompetensförsörjning i en digitaliserad värld Mikael Söderström, PiiA
10.45 Kaffe – mingel FindIT och digitalisering Britta Haag
11.15 Digital transformation av branscher. Processindustri, tillverkning, hälso- och sjukvård, media och offentlig sektor är alla satta under förändringstryck. Hur ser behoven ut och vad kan vi göra tillsammans för att möta dessa. Ulf Hedestig, Umeå universitet Presentation av SPIN – en ansats att kraftsamla och tillgängliggöra resurser. Nästa steg.
12.15 Gemensam lunch.

Anmälan görs här…

 

 

 

Fler Evenemang

flik
22
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Workshop för ett klimatsmart Hammarö

Vill du vara med och utveckla Hammarö – den gröna ön – på ett klimatsmart och hållbart sätt? Vi bjuder in till en kreativ eftermiddag/kväll den 22 november. Vi sammanför representanter från kommunen, öns invånare, Stora Enso och andra företagare så att vi med förenade krafter kan arbeta fram nya idéer.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PSC Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer