IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-10-28 -

Den gröna cirkeln - skogens oändliga möjligheter

Välkommen på ett seminarium i skogens och dess möjligheters ära. Under en förmiddag är du välkommen att bland annat lyssna till en presentation av det innovativa projektet The Wood Region, "Fotosyntesens nytta i Värmland" - en process som kan bidra till en helt ny utveckling för våra skogar i länet samt en presentation av digitala tjänster för stöd till skogsägare.

Bioekonomin växer så sakta och våra skogar har en av de stora rollerna när fossilekonomin fasas ut. Skogen är en allt mer betydande resurs i byggandet, som energiform och som ett alternativ till de 1000 tals produkter som idag görs från oljan.

Det har stått klart en tid att skogen kan ersätta oljan på alla områden och det ger oss nya perspektiv, nya innovationer, nya företag, nya jobb och en annan världsbild. En positiv utveckling finns om hörnet då forskare, företag, institutioner går i denna riktning och den kan ta riktig fart om/när kunskaperna når ut till många fler.

Under seminariet möter du intressanta och engagerade talare. Var med och samtala om vilka nya värden du och andra tror att skogen kommer att stå för, både på kort och lång sikt!
Till seminariedagen har vi inbjudit: Thomas Bajer, projektledare som presenterar det innovativa projektet The Wood Region i Sysslebäck, Stefan Hellstrand, forskare, Kil, ”Fotosyntesens nytta i Värmland” – en process som kan bidra till en helt ny utveckling för våra skogar i länet samt Lennart Ståhl och Mickael Andersson, Skogsstyrelsen i Värmland, som presenterar digitala tjänster för stöd till skogsägare m.fl.

Kaffe serveras från 09.15. och avslutas med lunch ca 12.00

Arrangemanget är ett samarbete med Skogsstyrelsen i Värmland och Global Kunskap.

NÄR: 10-13, 28 oktober
VART: Sahlströmsgården i Torsby
KOSTNAD: 395 kr inkl. kaffe och lunch
ANMÄLAN: Senast 21 oktober, till info@globalkunskap.se, 0560 141 45

 

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer