IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-10-28 -

Den gröna cirkeln - skogens oändliga möjligheter

Välkommen på ett seminarium i skogens och dess möjligheters ära. Under en förmiddag är du välkommen att bland annat lyssna till en presentation av det innovativa projektet The Wood Region, "Fotosyntesens nytta i Värmland" - en process som kan bidra till en helt ny utveckling för våra skogar i länet samt en presentation av digitala tjänster för stöd till skogsägare.

Bioekonomin växer så sakta och våra skogar har en av de stora rollerna när fossilekonomin fasas ut. Skogen är en allt mer betydande resurs i byggandet, som energiform och som ett alternativ till de 1000 tals produkter som idag görs från oljan.

Det har stått klart en tid att skogen kan ersätta oljan på alla områden och det ger oss nya perspektiv, nya innovationer, nya företag, nya jobb och en annan världsbild. En positiv utveckling finns om hörnet då forskare, företag, institutioner går i denna riktning och den kan ta riktig fart om/när kunskaperna når ut till många fler.

Under seminariet möter du intressanta och engagerade talare. Var med och samtala om vilka nya värden du och andra tror att skogen kommer att stå för, både på kort och lång sikt!
Till seminariedagen har vi inbjudit: Thomas Bajer, projektledare som presenterar det innovativa projektet The Wood Region i Sysslebäck, Stefan Hellstrand, forskare, Kil, ”Fotosyntesens nytta i Värmland” – en process som kan bidra till en helt ny utveckling för våra skogar i länet samt Lennart Ståhl och Mickael Andersson, Skogsstyrelsen i Värmland, som presenterar digitala tjänster för stöd till skogsägare m.fl.

Kaffe serveras från 09.15. och avslutas med lunch ca 12.00

Arrangemanget är ett samarbete med Skogsstyrelsen i Värmland och Global Kunskap.

NÄR: 10-13, 28 oktober
VART: Sahlströmsgården i Torsby
KOSTNAD: 395 kr inkl. kaffe och lunch
ANMÄLAN: Senast 21 oktober, till info@globalkunskap.se, 0560 141 45

 

Fler Evenemang

flik
22
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Inspirationsresa till bioraffinaderiet Borregaard

Vi på Paper Province vill ta er med på en inspirations- och studieresa till den välkända industrikoncernen Borregaard i Sarpsborg i Norge. Den 22 augusti avgår en förhoppningsvis fullproppad buss från Karlstad.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Restplatser på Brobygrafiska

Brobygrafiska i Sunne har lediga platser på den tvååriga yh-utbildningen Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion. YH-utbildningen ger dig kompetens att arbeta med problemlösning och förbättringsarbete i världens tredje största bransch.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Platser kvar på Karlstads Teknikcenter

På Karlstads Teknikcenter (KTC) finns olika tekniska utbildningar samlade. Skolan har fortfarande utbildningsplatser kvar på tre tvåriga YH-utbildningar; processtekniker, anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek och automationsingenjör med inriktning processteknik. Utbildningarna startar den 28 augusti.

Läs mer
flik
1
September
Evenemang
Av: m-wangestam

Klusterlunch på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk vid Vättern

Nu är de här igen. Direkt efter semestern drar vi igång med de omtyckta klusterluncherna. Den här gången dukas maten upp på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk. Missa inte chansen till en härlig lunch i bruksmiljö!

Läs mer