IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-10-28 -

Den gröna cirkeln - skogens oändliga möjligheter

Välkommen på ett seminarium i skogens och dess möjligheters ära. Under en förmiddag är du välkommen att bland annat lyssna till en presentation av det innovativa projektet The Wood Region, "Fotosyntesens nytta i Värmland" - en process som kan bidra till en helt ny utveckling för våra skogar i länet samt en presentation av digitala tjänster för stöd till skogsägare.

Bioekonomin växer så sakta och våra skogar har en av de stora rollerna när fossilekonomin fasas ut. Skogen är en allt mer betydande resurs i byggandet, som energiform och som ett alternativ till de 1000 tals produkter som idag görs från oljan.

Det har stått klart en tid att skogen kan ersätta oljan på alla områden och det ger oss nya perspektiv, nya innovationer, nya företag, nya jobb och en annan världsbild. En positiv utveckling finns om hörnet då forskare, företag, institutioner går i denna riktning och den kan ta riktig fart om/när kunskaperna når ut till många fler.

Under seminariet möter du intressanta och engagerade talare. Var med och samtala om vilka nya värden du och andra tror att skogen kommer att stå för, både på kort och lång sikt!
Till seminariedagen har vi inbjudit: Thomas Bajer, projektledare som presenterar det innovativa projektet The Wood Region i Sysslebäck, Stefan Hellstrand, forskare, Kil, ”Fotosyntesens nytta i Värmland” – en process som kan bidra till en helt ny utveckling för våra skogar i länet samt Lennart Ståhl och Mickael Andersson, Skogsstyrelsen i Värmland, som presenterar digitala tjänster för stöd till skogsägare m.fl.

Kaffe serveras från 09.15. och avslutas med lunch ca 12.00

Arrangemanget är ett samarbete med Skogsstyrelsen i Värmland och Global Kunskap.

NÄR: 10-13, 28 oktober
VART: Sahlströmsgården i Torsby
KOSTNAD: 395 kr inkl. kaffe och lunch
ANMÄLAN: Senast 21 oktober, till info@globalkunskap.se, 0560 141 45

 

Fler Evenemang

flik
25
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

Bioekonomi driver tillväxt - föreläsning på Företagssalongen

Paper Province vice vd, Paul Nemes inledningstalar under Företagssalongen om hur klustret arbetar i bioekonomisektorn för att skapa möjligheter och tillväxt genom att bland annat främja företags- produkt- och tjänsteutveckling.

Läs mer
flik
29
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

The Engineer At The Service Of Archaeology

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper arrangerar med jämna mellanrum öppna föreläsningar. Här är årets första, med professor Benoit Haut från Université libre de Bruxelles.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
1
February
Evenemang
Av: robert-rundberget

Träffa högstadieungdomar på Yrkesmässan 2018

Hur väl lyckas du locka skolungdomar att bli intresserade av att arbeta på ditt företag? Yrkesmässan är en fantastisk möjlighet att visa upp din verksamhet och attrahera framtida medarbetare.

Läs mer