IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2017-03-23 -

Kostnadsfri studieresa för ingenjörsstudenter på Chalmers

Torsdagen den 23 mars har du som studerar till ingenjör på Chalmers chans att hänga med på en inspirerande resa till några av de mest framgångsrika företagen i Paper Province. Du går på studiebesök och knyter kontakt med potentiella arbetsgivare. Och kanske hittar du ditt framtida drömjobb! Resan är helt kostnadsfri, allt du behöver göra är att anmäla dig. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

Varje år arrangerar vi en dag då ingenjörsstudenter från Chalmers och några av våra medlemsföretag får möjligheten att mötas. Det är en dag full av studiebesök, intressanta föredrag och möjlighet att knyta viktiga kontakter inför framtiden. Några av de som följt med på Chalmersresan tidigare år arbetar idag på något av våra medlemsföretag. Andra har skrivit sitt examensarbete eller gjort sin praktik i Paper Province, tack vare de kontakter som skapades under resan. Häng med du också så får du se vilka spännande karriärvägar som finns för en ingenjör inom skoglig bioekonomi.

På årets resa får du träffa representanter från flera av våra medlemsföretag. Bussen plockar upp dig på morgonen utanför universitetet, vi bjuder på frukost medan bussen tar oss till det första av tre stopp. Där får ni möjlighet att höra två av våra medlemsföretag berätta om sina verksamheter och dessutom blir det en rundvandring, så ser samtliga tre stopp ut. Efter att ha träffat alla företag under dagen åker vi vidare till Nöjesfabriken. Där bjuds det på föredrag, middag och mingel med företagen som ni träffat under dagen. Det är ett gyllene tillfälle att knyta kontakter inför framtiden. Så passa på – missa inte detta!

OBS! Samtliga presentationer och studiebesök utförs på svenska.

PROGRAM
07.00 Samling vid Chalmersplatsen
07.10 Avfärd och frukost på bussen
09.50 Besök och rundvandring hos SOMAS, fika, presentationer från SOMAS och BTG
13.15 Besök, lunch och rundvandring hos Valmet, presentationer från Valmet, Rottneros och Nordic Paper
15.40 Besök och rundvandring hos Stora Enso Skoghall, fika, presentation av Stora Enso Skoghall, Sweco, BillerudKorsnäs Gruvön
17.35 Nöjesfabriken – Kort presentation av Paper Province, buffé, mingel med företagen.
19.15 Avfärd mot Chalmers (framme ca 22.45)

* reservation för eventuella ändringar i programmet.

DATUM: 23 mars
TID: 07.00- 22.30

ANMÄLAN: Platserna är fyllda. Mejla e.soderlund@paperprovince.com för eventuell reservplats.
Deltagandet är kostnadsfritt, men om du avanmäler dig efter sista anmälningsdag (16 mars) faktureras du 250 kr. Uteblir du utan avanmälan faktureras du 500 kr.
OBS! Platserna är begränsade. Fylls de kommer sistaårselever att prioriteras.

Utöver deltagande företag arrangeras Chalmersresan i samarbete med Chalmers Careers Service.

 

Fler Evenemang

flik
6
April
Evenemang
Av: m-hilden

Teknikcollege bjuder in till utvecklingskonferens

Teknikcollege Värmland och Teknikcollege Örebro län hälsar dig välkommen till 2017 års utvecklingskonferens. Detta är första gången som båda teknikcollege-regionerna samlas för att dela med sig av goda exempel, goda erfarenheter och utmaningar med teknikcollegearbetet. Konferensen sträcker sig från lunch till lunch.

Läs mer
flik
6
April
Evenemang
Av: m-hilden

Välkommen till vårens Papermakers Night

Den 6 april bjuder vi in till Papermakers Night. Det blir en eftermiddag och kväll fylld med mingel, intressanta föredrag kopplat till branschen, god mat och musik. Vi förenar helt enkelt nytta med nöje. Välkommen!

Läs mer
flik
12
April
Evenemang
Av: robert-rundberget

Finns det ett liv efter gymnasiet?

Om du redan vet vad du vill arbeta med i framtiden kan du sluta läsa direkt. Det här är inte ett evenemang för dig. Men är du det minsta osäker över ditt framtida yrkesval har du all anledning att komma på vårt karriär-jam. Vi lovar att du kommer upptäcka yrken du inte visste fanns och att du träffar massor av…

Läs mer