IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-02-17 -

Automationsnätverksträff

Nätverka med regionens vassaste automatörer, inspireras av berättelsen om hur Midrocs koncept för automatiserad gruvdrift fungerar och få en inblick i den senaste utlysningen från PiiA's miljonregn till innovativa automationsprojekt.

PROGRAM

09:00 Välkommen, Jonas Uller och JanErik Odhe

09:10  PROCESSINDUSTRIELL IT OCH AUTOMATION, UTLYSNING VÅREN 2015 
Anders OE Johansson, programchef på Process Industrial IT and Automation (PiiA), SICS Swedish ICT Västerås AB ger oss information om utlysningen där konsortier av företag, universitet, högskolor, forskningsinstitut och andra relevanta aktörer inbjuds att skicka in ansökan om bidrag till genomförande av innovativa, tillväxtdrivande och tillämpningsorienterade projekt.

10:00 FIKA MED KAFFE OCH SMÖRGÅS

10:15 FÖRETAGSCASE: MIDROC AUTOMATION – REMOTE MINING
Stefan Andersson, avdelningschef på Midroc Automation i Karlstad ger oss en presentation av koncept för Remote Mining – automatiserad gruvdrift. Stora projekt med helhetsåtagande för processtyrning med leverans av hård-och mjukvara samt utrustning för gruvindustri på den internationella arenan. Exempel från pågående projekt i Indonesien.

10:45 ProcessIT – INNOVATIONSSYSTEMMOTOR
Robin Norrman, projektledare på ProcessIT i Umeå ger oss en presentation av hur ProcessIT, med bas i norra Sverige arbetar med innovationer inom processindustrin med fokus på automation.

11:15 KAFFE

11:20 WORKSHOPS MED INRIKTNING MOT AFFÄRSNYTTA, INNOVATION OCH KOMPETENS

  • Affärsnytta: moderator Ulf Lidberg, Compare
  • Innovationer: moderator Magnus Persson, The Paper Province
  • Kompetens: moderator JanErik Odhe, Stål & Verkstad

12:15 UPPSUMMERING OCH SLUT

Anmäl mig…

DETALJER

TID: 17 februari 2015
PLATS: Karlstad Innovation Park, Sommargatan 101 A, Karlstad.
FÖR VEM: För dig som arbetar med automation och industriell IT i Värmland, norra Dalsland och Närke
ANMÄLAN:
 Skriv i dina uppgifter i detta formulär…

Automationsnätverket drivs tillsammans av klustren Paper Province, Stål & Verkstad och Compare för att skapa en mötesplats för regionens yrkesverksamma automatörer.

 

 

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer