IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-09-22 -

AUTOMATIONSNÄTVERKSTRÄFF OM SMARTA INDUSTRIER OCH GPS-FUNKTIONER

Nu är det dags för nästa träff i Automationsnätverket. Denna gång med det senaste inom GPS-teknik och en spännande inblick i hur Valmet Tissue arbetar för att blicka in i framtiden.

PROGRAM

EFFEKTIVARE VERKSAMHET MED GPS-TEKNIK

Hör Roland Norman från Future Position X berätta om ett projekt där Sandvik jobbat ihop med ett litet företag för att ta fram en lösning som med hjälp av positioneringsteknik lyckats effektivisera verksamheten.

SÅ LÖSER VALMET PROBLEM INNAN DE UPPSTÅR

Hör Jonas Johansson berätta hur Valmet Tissue arbetar för utveckla en ny och kraftfullare processupport på distans från Karlstad. Målet är att hjälpa kunderna analysera all processdata för att hitta produktions- eller kvalitetsproblem innan de uppstår. Vi snackar Big Data och Industry 4.0. Jonas Johansson är Concept manager, Automation på Valmet Tissue.

FAKTA AUTOMATIONSNÄTVERKET:

Automationsnätverket medfinansieras av Vinnova och Region Värmland och drivs tillsammans av klustren Paper Province, Stål & Verkstad och Compare för att skapa en mötesplats för regionens yrkesverksamma automatörer.

Anmäl dig här…

TID: 9 – 12 den 22 september 2015
PLATS: Karlstad Innovation Park, Sommargatan 101 A, Karlstad.
FÖR VEM: För dig som arbetar med automation och industriell IT i Värmland, norra Dalsland och Närke
ANMÄLAN: Anmäl dig senast 15 september genom att skriva i dina uppgifter i detta formulär…

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer